Image
Top
Navigation

Wie zit waar tijdens het bruiloftsdiner?

Een goede tafelschikking is essentieel voor een gezellig en ontspannen verloop van het bruiloftsdiner. Het is daarom zeker de moeite waard om van tevoren alvast na te denken, waar u wie wilt placeren. Het vergt even wat moeite en denkwerk, maar u zal er geen spijt van krijgen dit alvast op papier gezet te hebben. Tijdens het diner kunt u lekker ontspannen en genieten van het eten en uw gezelschap.

Onderstaand een aantal tips:

Ten eerste zal u moeten bepalen of u voor de etiquette gaat of niet. Mocht u ervoor kiezen om voor een traditioneel bruiloftstdiner te gaan, dan is uw tafelschikking in grote lijnen al bepaald.

Onderstaand een aantal punten die volgens de etiquette gelden:

 • De vader van de bruidegom zit naast de bruid en de moeder van de bruid zit naast de bruidegom.
 • De moeder van de bruidegom en de vader van de bruid zitten tegenover de bruid en bruidegom.
 • De overige gasten worden naar rang en leeftijd geplaatst.
 • Mannen en vrouwen zitten om en om en stellen zitten niet naast elkaar.

View More: http://anouschkarokebrand.pass.us/marloes-mees

Mocht u kiezen voor een meer informelere setting, dan helpen onderstaande punten bij het maken van de tafelschikking:

 • Zet bekenden bij elkaar.
  Het ijs is altijd sneller gebroken wanneer bepaalde personen elkaar al eerder hebben ontmoet. Gespreksstof zal minder snel op zijn en u zal niet het gevoel hebben dat u continu iedereen in de gaten moet houden of zij het naar hun zin hebben. Plaats daarom familie of vrienden die elkaar al eerder hebben ontmoet bij elkaar.
 • Houd rekening met spanningen en conflicten.
  Op deze dag wilt u absoluut geen heikele situaties. Zet personen die niet goed met elkaar overweg kunnen zo ver mogelijk uit elkaar. Helaas is niet iedereen bereid bepaalde conflicten thuis te laten.
 • Gebruik duidelijke naamkaartjes.
  Niet alleen zijn naamkaartjes heel handig, omdat de tafelsetting daarmee geen verdere uitleg behoeft, daarnaast kunnen tafelkaartjes een heel leuk onderdeel zijn van uw tafel aankleding. Uiteraard kunnen wij ook naamkaartjes voor u verzorgen.
 • Maak een plattegrond.
  Als u van tevoren een duidelijke plattegrond maakt en de tafelkaartjes aan ons overhandigt, zorgen wij ervoor dat uw gasten tijdens het huwelijksdiner op de juiste plaats zitten.